Hakkında

Merhabalar,

Ben Kevser Bayraktar, İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Haliyle şu anda İstanbul’da yaşıyorum ama Kayseriliyim. Şehir’e geldikten sonra ilgi alanlarım da çeşitlendi ve burada 2 yıl süreyle Şehir’in radyosu olan Şehir FM’de “Durak” isimli radyo programını yaptım. “Durak”, “Şehrin İnsanı”, “Ortak Der(t)ler” ve “Gelişen Şehir” bölümlerinden oluşuyor. Radyo programı bölüm başlıklarından da anlaşılacağı gibi çok emek gerektiren çok parçalı bir çalışma oldu ve bu da beni yordu. Bu yüzden bir süre ara vermek istedim.

Bu arada Sinema Televizyon bölümünden de dersler aldım. Ayaklı Kütüphane Projesi ise Aslı Hoca’dan CTV 432 dersini almamla zihnimle beliren bir proje oldu. İsim ise geçmişte bana takılan bir lakaptan geliyor: “Ayaklı Kütüphane”. Bu çok kitap okumam dolayısıyla çocukluk dönemimde kullanılan bir ifadeydi ve çok hoşuma gidiyordu. Bloguma böyle bir isim vermek istedim.

Blogda ise İstanbul’u kütüphane kütüphane gezip bu kütüphaneler hakkında paylaşımlar yapmayı planlıyorum. Beni buna yönlendiren faktörler ise kütüphaneli bir evde büyümem ve çokça kitap okumuş olmam. Ayrıca, bölüm ve okul itibariyle sık sık kütüphanelerle haşır neşir olmak durumunda kalmam. Edebi Araştırma Yöntemleri dersinde kütüphanelere dair ayrıntılı bilgi edindikten sonra, yurt içindeki ve yurt dışındaki kütüphaneleri araştırma fırsatı buldum ve bu sayede kütüphanelere olan merakım daha çok arttı. Hangi kapıyı hangi anahtarın açacağını bilmek önemli. Kütüphanelerin atmosferi huzur veriyor.

Burada herkesin bildiği kütüphane çeşitlerinden bahsedeceğim. Kaç çeşide ayrılıp, hangi kütüphaneye niçin gidilmesi gerektiğini, mümkün olduğunca da tarihçelerini anlatmaya çalışacağım. Kütüphanelerden çekilen fotoğraflar, oralara nasıl gidileceği ve izlenimlerimi paylaşacağım. Yeri gelecek girilmesi zor kütüphaneler hakkında “Nasıl girilir?” sorusunun cevabını vereceğim 🙂

Keyifli Okumalar 🙂

Hakkında’ için 2 yanıt

  1. Merhaba, çıkış noktanızın çok eskilere dayanması ve bu işe gönül vermiş olmanız sebebiyle nitelik olarak da nicelik olarak da epey dolu ve faydalı bir site olacağa benziyor. Şu ana kadar yaptığınız paylaşımlar da bunu temin ve teyid eder nitelik olmuş zaten, elinize emeğinize sağlık. Kitaplarla aram pek olmasa da kütüphaneleri çok severim ve bundan sonra kütüphane tercihimde buradan da fazlasıyla istifade etmeye çalışacağım.

    Görselliğe önem veren biri olarak belki bu konuda birkaç önerim olabilir. İlk olarak, çözünürlüğü daha iyi olan ve başlığı ön plana çıkaracak farklı bir üst fotoğraf görseli kullanılabilir. Ayrıca eğer özel bir sebebi yoksa kütüphane -dolayısıyla da edebiyat- alanında aktarımda bulunan bir sitenin başlığında Türkçe karakterler kullanılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu alanla ilgilenen insanlara “ayaklikutuphane” yerine “Ayaklı Kütüphane” başlığı çok daha çekici ve samimi gelecektir. Hatta bence bunun için gerekirse sitenin teması bile değiştirilebilir. Son olarak da yazıların renkleri ve fontları gayet iyi, göz yormuyor bilakis okutuyor ancak puntoları biraz fazla küçük gibi geldi bana. Bunu da dikkate alınması gereken bir başka değerlendirme olarak aktarmış olayım.

    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

    Beğen

  2. Sevgili Tolunalp,
    Güzel değerlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. “ayaklikutuphane” ismi ne yazıkki bize wordpress tarafından dayatıldı. Gerekli şartlar sağlandığında “Ayaklı Kütüphane” olmayı tercih ederiz tabii ki 🙂 Tema bence de hâlâ değiştirilebilir. 🙂 Diğer tavsiyeleriniz de mutlaka değerlendirilecektir. Teşekkür eder, yine bekleriz 😉

    Beğen

Yorum bırakın